Toolbox
Кошница с документи за изтегляне (0)
Индекс на продукти
Лесно саниране на цокъл

Лесно саниране в няколко стъпки

 

Как да санираме основа на обект, който е в контакт с почвата, без да поема вода, е един от въпросите на лесното саниране, с което ще се занимаем в следващите няколко статии.

Лесно саниране на цокъл

Илюстрацията показва състоянието на стената или основата на засегнат обект. Виждаме основа, която е увредена в резултат на въздействие на вода след различни неблагоприятни метеорологични явления.

Чертежът показва детайлите на решението на проблемите с помощта на продуктите RÖFIX за Реновиране и Саниране.

Лесно саниране на цокъл

1. Зид (тухла, камък)

2. RÖFIX 636 Циментова хидроизолация или RÖFIX OPTIFLEX® 1K Еднокомпонентен разтвор за хидроизолация и лепило

3. RÖFIX 671 Саниращ хоросан за предварителен шприц

4. RÖFIX 650 Санираща мазилка (бял, 0-1,5 mm, d=2 - 4 cm)

5. RÖFIX 341 Завършваща санираща мазилка бяла (опция - 0,8 mm)

6. RÖFIX PE 225 Reno 1 K Силикатна вътрешна и външна боя

7. ниво на асфалта (бетон)

Предложение за саниране на основата

След отстраняване на старата мазилка и всички замърсявания във фугите е необходимо на височина до 10 cm от почвата да се направи хидроизолация с помощта на Хидроизолационната маса RÖFIX 636 под формата на буквата „L“, по-точно 10 cm по стената и по основата с дебелината, с която при следващата стъпка ще нанесем паропропусклива санираща мазилка RÖFIX 650, след което се нанася RÖFIX 650 и върху нея още един допълнителен защитен слой от хидроизолацията RÖFIX 636 от външната страна, отново на височина 10 cm от котата на почвата. Ако искаме да получим по-фина структура, върху мазилката RÖFIX 650 може да се нанесе паропропусклива завършваща мазилка RÖFIX 341.

Процедура за изпълнение на саниращите работи

Ако е необходимо, върху стената се полага предварителен шприц RÖFIX 671 върху 60% от повърхността, който трябва да съхне най-малко 3 дена.

Първа стъпка:

За паропропусклива мазилка използваме RÖFIX 650, който се нанася с дебелина 2 см еднократно (общо макс. 4 cm); съхнене 1 ден за 1 mm.

Втора стъпка:

Ако е необходима фина мазилка, се използва RÖFIX 341 (бяла) с дебелина на нанасяне около 3 mm и съхнене най-малко 5 дена.

Трета стъпка:

Нанася се силикатна боя RÖFIX PE 225 RENO 1 K.

Надяваме се, че по интересен и лесен начин успяхме да ви представим процеса на саниране в случаите на увреждане на основата, когато почвата не попива вода. Следващият месец Ви очаква нова статия, в която с удоволствие ще представим нов начин за лесно саниране. 

 За консултация и избор на подходящо решение на ваше разположение са специалистите на RÖFIX.