Toolbox
Кошница с документи за изтегляне (0)
Индекс на продукти

RÖFIX- Ръководство за системи за външни и вътрешни мазилки

 

За пореден път RÖFIX AG доказа своята компетентност в областта на мазилките. С ръководството за системи за външни и вътрешни мазилки, производителят на строителни материали представя още едно средство за даване на информация, което да подпомага професионалистите в тяхната работа. Правилното изграждане на стената, започващо от предварителната обработка до завършващият слой, трябва да бъде извършено с особено внимание и прецизност.  

Завършващо покритие за вътре и вън

RÖFIX мазилките придават добър външен вид, както вън, така и вътре. Без значение дали става въпрос за конструктивен, атрактивен елемент или предпазващо зидарията от атмосферни влияния средство. Мазилката е разтвор за покритие на стени и тавани, създадена е с различна цел и от различни материали. Устойчивостта играе съществена роля при избора на материалите. Ето защо RÖFIX AG се ангажира с използването на дълготрайни суровини и притежава за много от продуктите си знак за изпитване natureplus, както и IBO-сертифициране.

Строителен материал с историческо минало

Мазилките са известни още от античността. В Древноста били използвани глинените мазилки, които днес можем да срещнем предимно в южните страни, но поради стремежа  за екологичен начин на строене, те отново все повече навлизат в приложение в нашите ширини. В древна Гърция варта се появява, като първото минерално свързващо вещество. С вар и хидравлична вар били създавани устойчиви на атмосферни влияния външни мазилки, които от части са запазени в настоящето и до ден днешен. Римляните били запознати с ползите на така наречените хидравлични вещества. От тогава строителната технология  се е променила значително. С откриването на Портланд цимента в средата на 19-ти век, вече имаме на разположение едно хидравлично свързващо вещество, с което могат да бъдат създадени строителни материали с най-висока дълготрайна устойчивост. 

Ръководство за системи за външни и вътрешни мазилки 1,25 MB