Toolbox
Кошница с документи за изтегляне (0)
Индекс на продукти

Workshop „Разтвор за полуеластични настилки“

 

Повече от сто години RÖFIX работи върху развитието на висококачествени строителни технологии. Резултат от тази изследователска работа са полуеластичните настилки от типа Creteo®Phalt. 
 За тези, които са заинтересовани от това да се доближат до качествата, обработката, възможностите за приложение и предимствата на този иновативен продукт, RÖFIX отправи към тях покана за посещение в централата в Рьотис. Повече от 40 участници и участнички от Форалберг, Тирол и Северен Тирол се възползваха от поканата. 

Workshop Creteo®Phalt

Workshop Creteo®Phalt

Теория и практика
 В първата част на Workshops бяха разгледани всички страни на полуеластичните настилки. Тук инж. Курт Кучер, ръководител на отдел дълбоко строителство и бетон към RÖFIX AG, обясни понятието, представи актуалните правила и задълбочи темата, предоставяйки и снимков материал.

Следобеда беше ангажиран с това, всичко научено от теорията да бъде обяснено и нагледно. За тази цел, под ръководството на инж. Винфрид Матей, ръководител на отдел изграждане на настилки към фирма Hilti & Jehle, беше подготвена битумна носеща конструкция. По време на последващото запълване на настилката с тънкослойният хоросан, демонстраторите на RÖFIX бяха поставени на изпитание. Те се погрижиха за това, с помощта на гумени плъзгачи, разтворът да бъде нанесен и обработен равномерно.

Освен това беше засегната и темата - оформление на повърхността, с помощта на сачмоструйна обработка. С помощта на „Sodian Group“ и техният камион за сачмоструйна обработка беше показано по какъв начин се обработва повърхността. 

Workshop Creteo®Phalt

Workshop Creteo®Phalt

Положителен резултат
 Между участниците темата, както и обучението имаше много положителен отзвук. Особено добре и с въодушевление беше приета практическата част на информационният Workshops, проведена следобед. С една дума едно успешно събитие, което ще бъде обсъждано дълго време.