RÖFIX KREATIV – вдъхновение от мазилка

Излезте извън зададените строителни рамки, за да покриете високите креативни стандарти на модерната архитуктура

Дали е изкуство или архитектура, благодарение на чисто физическия досег до повърхностите - релефни или фини, декорацията и структурите играят важна роля в съвременното творчество и така дори фасадите се превръщат в експресивни произведения на изкуството.

Новата линия RÖFIX KREATIV прави възможно изразяването чрез декорация и текстура, постигайки желания ефект по фасадата и по други външните повърхности. Така тясната граница между живопис и скулптура става ясно видима, създавайки усещането за триизмерност.

RÖFIX KREATIV не е продуктова линия в класическия смисъл на думата, а широка гама от почти неограничени ефекти и декоративни повърхности за вън, в съответствие с творческата визия за фасада на проектанта. Разнообразните специални комбинации от RÖFIX продукти и различните методи на полагане, предлагат неизчерпаем набор от възможности, в зависимост от специфичните креативни потребности на клиента. Това ги прави изключително подходящи за проектирането на всички видове фасади, както и за приложение при топлоизолационните системи.

От класическите структури, драскани или влачена, до съвременните комбинации, при които се използва светлинния ефект на стъклото или метала, RÖFIX KREATIV решенията осигуряват гарантирано и ефективно изпълнение в областта на външните фасади.

Сградата се превръща в нещо толкова специално, с фасада с послание и дух, която определено повлиява на околната архитектурна среда. 

Радостта да виждаш и да разбираш е най-прекрасният дар на природата!

Указания и общи условия

Съвети

Постигнатия ефект може да варира в зависивост от използваната техника на полагане или от майсторските умения на изпълнителя.

Приложеният при структурирането и обработката на продуктите метод от линията RÖFIX KREATIV, създава винаги уникален, смесен, но никога същия краен ефект. Това е характеристика, която подчертава уникалността на RÖFIX KREATIV и зависи от вида и начина на обработка. Тези предпоставки за евентуални различия не са причина за рекламация на продукта.

Ето защо, преди да започнете работа, препоръчваме да се направят пробни повърхности.

Подготовка на основата

Основата трябва да бъде суха, достатъчно добре втвърдила, чиста и обезпрашена, разномерна, да не е замръзнала, равна, достатъчно груба и здрава, както и без наличие на изцветявания и разделителни средства.

За всеки случай, да се спазват инструкциите за подготовка на основата, техническите карти на продуктите и необходимите указания за обработка.

Граничещи един с друг строителни елементи, като прозорци, перваци, парапети, каменни плочи и други подобни, трябва да бъдат достатъчно добре защитени.

По време на фазите на обработка, съхнене и втвърдяване, минималната температура (на основата, материала и въздуха) трябва да е +5 ᵒC. Във фазата на обработка да не се допуска образуване на конденз (да не надвишава точката на оросяване) или събиране на вода по повърхността.

Строителното скеле трябва да бъде проектирано и сглобено в съответствие с правилата за безопасност, така че планираните дейности да протекат безпроблемно. Да се предвиди и защитна мрежа на фасадата.

Страницата се зарежда ...