RÖFIX Цветови каталог

Цветната атмосфера на RÖFIX

С помощта на цветовете могат да се изразят всякакви емоции и чувства, както и да се придаде на помещенията и на фасадите съвсем ново излъчване. И тук нямаме предвид на всяка цена да е шарено. По-скоро да се постави на преден план смисълът, който носи самия цвят и внушението, което придават допълнителните цветови елементи. Цветът е прекалено пъстър, прекалено разнообразен и разностранен, за да се затворим между четири стени със скучни тапети. Вдъхновете се от нашите цветове. Проявете смелост и находчивост в дизайна.

Фини нюанси, изискани съчетания и техники, решени в няколко измерения на оригиналния дизайн – това е светът на RÖFIX цветовете. Безкрайните възможности за комбинации на нюансите позволяват  множество индивидуални решения за интериора и екстериора.

Лесно е да намерите точния за вас цветен нюанс! Светлите цветове създават леко и приветливо настроение, като същевременно придават на помещението усет за по-голямо пространство. Тъмните нюанси изглеждат тъмни, стесняващи, ограждащи, ограничаващи, но пък придават сигурност. Студените цветове създават дистанция, те са пасивни и създават впечатление за практичност и функционалност. Те имат успокояващ и освежаващ ефект. Топлите цветове създават близост и лична, уютна и домашна атмосфера, имат стимулиращ и активиращ ефект. Светът на RÖFIX материалите и цветовете дават нов смисъл на концепцията човек - архитектура.

ЖЪЛТОТО означава: оптимизъм, пространство, откритост, сила, успех, топлина, щастие

Жълтият цвят е символ на слънчевите лъчи, познанието и разцъфването на живота напролет, но също така и есента и листопада. В много древни култури слънцето е символа на живота. Древните гърци са вярвали, че гръцкият бог на слънцето Хелиос е преминавал  по небето, обгърнат в жълто наметало и на златна колесница.

ОРАНЖЕВОТО означава: радост, оживяване, забавление, изобилие, енергия, постоянство

Оранжевият цвят е известен като източник на енергия след физическо или психическо изтощение. Той представлява жизненоважната сила и активност. Топлината на този цвят неминуемо повдига настроението. Оранжевият е цветът на радостта, забавлението и общителността. Той вдъхва сигурността, уюта и емоционалната топлина.

ЧЕРВЕНОТО означава: активност, динамика, движение, темперамент, топлина, предизвикателност

За предпочитане е да се обърнем към червеното, когато нашите жизнени сили са отслабени. Този цвят повишава енергийното ни ниво, умствената ни сила, защото червеното стимулира всички процеси в организма, стимулира метаболитните дейности и оказва силно влияние върху вегетативната нервна система.

ЛИЛАВОТО означава:  медитация, вдъхновение, магия, мир, достойнство

Лилавият е цветът на ума и духовността. Предполага се, че насърчава умственото равновесие и решителност, но може да бъде и двусмислен, отнесен, мистичен и магичен. Виолетовата гама има силно медитативно действие. Тя влияе на подсъзнанието и служи като терапевтична подкрепа за дълбоки психологически проблеми.

СИНЬОТО означава: задоволство, спокойствие, добронамереност, приятелство, вътрешен мир

Синьото има успокояващ и релаксиращ ефект. Този цвят е идеален за намиране на вътрешен и външен мир и за намаляване на стреса и забързаното темпо. Синьото освобождава нервното напрежение, мускулите се отпускат и сърцето може да се успокои. Синьото предава балансиращата енергия, от която се нуждае нашия организъм.

ЗЕЛЕНОТО означава: постоянство, релакс, позитивизъм, себеутвърждаване, респект

Наситеното зелено насърчава характеристики като полезност, издръжливост, толерантност и удовлетвореност. При медицинската цветна терапия зеленото е цветът, който балансира ритъма на сърцето и бъбреците. Ние хората свързваме цвета зелено с пролетта, с плодородни поляни, ниви и гори.

КАФЯВОТО означава: земя, природа, дърво, сигурност, спокойствие, топлина

Кафявият цвят съдържа в себе си широка гама от цветови нюанси - зелено до жълто, червено или червеникаво кафяво до наситено черно-кафяво. Кафявото е особено уютно цветно послание, когато се включват естествени материали като домашните аксесоари, изработени от керамика и ратан, съчетани с естествени материали – те придават на помещенията натурален и топъл дизайн.

СИВОТО означава: неутралност, зрялост, стил, практичност, семплост

Сивото е цветът на безразличието, изглежда неутрален и сериозен. Но това е само привидно. Сивият цвят може да бъде много специален - добавя елегантност на помещението или на фасадата. Със стилната си сдържаност подчертава специалния дизайн в една стая и позволява на всички други цветове в да излязат на преден план.

БЯЛОТО означава: чистота, подреденост, пълнота, съвършенство, защита, единство, благополучие

Физически бялото е сборът на всички цветове. Бялото няма отрицателни асоциации, така че е най-перфектният цвят. Бялото символизира: светлина, вяра, идеал, добро, начало, ново, чистота, невинност, скромност, истина, неутралност, благоразумие, наука и точност.

Тук можете да разгледате и да изтеглите нашето дигитално цветово ветрило

Моля, имайте предвид, че показаните в дигиталния каталог цветове може да се различават от оригиналните, поради различни цветови настойки на екрана на Вашето устройство. Преди окончателна поръчка на мазилка или боя в цвят, моля консултирайте се с наш представител или поискайте мостра.

Ново

RÖFIX Фасаден конфигуратор

С новия фасаден конфигуратор на RÖFIX можете лесно да пресъздадете мечтаната фасада с нашата богата гама от цветове и структури!

RÖFIX Дигитална палитра за CAD програми

Нашата колекция от цветове ви подкрепя във всеки проект и ви помага да намерите правилната цветова комбинация.