Бетон и строително инженерство

Бетон - универсален и доказан

Бетонът е материал, който се използва за много цели в строителството, градинарството, ландшафтът и изграждането на пътеки. Бетонните основи, поставянето на граници на пътеката, издигането на стени и много повече се правят с този разнообразен строителен материал. Бетонът е ковък и може да се използва индивидуално.

Предоставянето на точното количество в правилната консистенция или качество на строителния обект изисква интелигентно планиране, дългогодишен опит и високо ниво на познаване на този специален материал. Може да се смесва на място или в смесителна инсталация. RÖFIX бетонът в силоза винаги осигурява необходимото количество с най-добро качество в точното време.

Както професионалните, така и "направи си сам" потребителите оценяват предварително смесения бетон и хоросан поради постоянното качество, както и рационалната и лесна обработка.

Торкретбетон

Областите на приложение за торкретбетона варират от мащабни мостови и тунелни конструкции до по-простите обезопасителни работи. В зависимост от изискванията има висококачествен RÖFIX бетон за два различни метода на обработка: сухо и мокро пръскане.

В процеса на сухо пръскане циментът и добавките се смесват заедно сухи и се транспортират свободно в поток от сгъстен въздух през тръба или маркуч до смесителна дюза. Необходимата вода за смесване се добавя към сместа в дюзата. След това бетонът се полага в непрекъснат поток.

В процеса на мокро пръскане циментът, другите съставки и водата се смесват заедно и се транспортират до накрайник за пръскане с помощта на торкрет помпа. Там сместа се пулверизира и се прилага с помощта на сгъстен въздух. Еднаквото качество е гарантирано през целия процес на пръскане.