5 проблема и 5 превантивни решения за фасадната изолация

Проблем 1: Щети от градушка

Решение: В отговор на различните метеорологични влияния като градушка и други механични натоварвания фирма RÖFIX създаде изравнителния слой RÖFIX Unistar® LIGHT/Лепило и шпакловка за топлоизолация, която значително увеличава механичното съпротивление на фасадите.

Проблем 2: "Ефект на възглавницата"

Решение: При по-тъмните цветове, в резултат на топлинното натоварване на фасадните повърхности, с времето по фасадата стават видими очертанията на изолационните плоскости от EPS. За да се избегне този проблем, RÖFIX препоръчва топлоизолационната система RÖFIX EPS-F 031 RELAX – изолационни плоскости с прорези, освобождаващи напрежението.

Проблем 3: Изсоляване на основата

Решение: В резултат на силно изразените атмосферни промени фасадите особено през зимния и пролетния период са подложени на висока влажност във въздуха. Заради силното слънце през летния период настъпва изсоляване на варовите соли от основата. RÖFIX препоръчва да се използва RÖFIX Putzgrund PREMIUM Активен предварителен грунд, който повишава водоустойчивостта на фасадата до 30%, като същевременно предотвратява изсоляването на варта от основата.

Проблем 4: Избледнял цвят на фасадата 

Решение: Фасадните бои търпят развитие. Цветовите нюанси стават все по-тъмни и наситени. Чрез системна технология RÖFIX разработи фасадната система RÖFIX SycoTec, която дава възможност за избор на по-тъмна цветова гама. Системата гарантира наситени цветове и запазване на нюансите. За дълготрайно чисти фасади с още по-добра защита срещу гъбички и плесен.

Проблем 5: Олющена фасада

Решение: RÖFIX препоръчва на бъдещите инвеститори използването на цялостна фасадна система с всички нейни компоненти, тъй като това е едно от основните условия за добра фасада.