Цвят на годината Pantone 2022

НОВИЯТ ЦВЯТ НА 2022 ГОДИНА - PANTONE 17-3938 VERY PERI

Една омагьосваща динамика в зеленикаво-син оттенък и оживяващ виолетово-червен нюанс – съчетание от постоянството на синьото с енергията на червеното

Интригуващият цвят PANTONE 17-3938 Very Peri показва безгрижна увереност и дръзко любопитство и съживява нашия творчески дух, като ни помага да прегърнем смело новите възможности, новите визии и да пренаредим нашите приоритети. Цветът представлява новата перспектива и поставя бъдещето на преден план.

Живеем във времена на трансформация. PANTONE 17-3938 Very Peri е символ на глобалния дух и времето на прехода, през който всички преминаваме. Докато излизаме от интензивен период на изолация, нашите представи и стандарти се променят и нашият физически и дигитален живот се сливат в едно по един наистина нов начин. PANTONE 17-3938 Very Peri илюстрира точно това сливане и как цветовите тенденции в дигиталното се проявяват във физическото свят и обратното.

„Тъй като живеем в свят на безпрецедентни промени, изборът на PANTONE 17-3938 Very Peri носи новата перспектива и визия на довереното и обичано семейство небесни цветове, обхващащо именно всички положителни качества на синия цвят, като в същото време със своя виолетовочервен подтон, PANTONE 17-3938 Very Peri показва весело, радостно отношение и динамично присъствие, насърчавайки творчеството и въображението», споделя Leatrice Eiseman – директор на Pantone Color Institute.

За класацията цвят на годината на Pantone

Процесът на избор на цвят на годината на Pantone изисква внимателно обмисляне и анализ на тенденциите. За да стигнат до селекцията, всяка година експертите по цветовете на Pantone в Pantone Color Institute™ анализират света в търсене на нови цветови влияния. Те могат да включват развлекателната индустрия и филмовото производство, колекции от пътуващо изкуство и творбите на нови художници, мода, всички области на дизайна, популярни туристически дестинации, както и новият лайфстайл и социално-икономически условия. Влиянията могат да произтичат и от нови технологии, материали, текстури и ефекти, които оказват влияние върху цвета, съответните социални медийни платформи и дори предстоящи спортни събития, които привличат вниманието по целия свят. В продължение на 23 години Цветът на годината на Pantone оказва влияние върху разработването на продукти и решенията за покупка в множество индустрии, включително мода, домашно обзавеждане и индустриален дизайн, както и опаковки на продукти и графичен дизайн.

Специални цветови палитри

Pantone създаде четири уникални цветови палитри, включващи PANTONE 17-3938 Very Peri, за да помогне на дизайнерите и творците да привнесат  специален цветови нюанс в проектите за 2022 година.

За Ваше улеснение, ние от RÖFIX се постарахме да адаптираме тези тенденции с идентични цветове от нашия RÖFIX Цветови каталог. Моля, да имате предвид, че показаните цветове са дигитални, служат преди всичко на Вашето вдъхновение  и може да се различават от действителните поради различните настройки на екраните на мобилните устройства. За Ваша сигурност, след като си изберете цвят или серия от цветове, моля обърнете се към наш консултант, за да се направят конкретни мостри.

Палитра „Вдъхновяващ баланс“

Това е допълваща палитра от цветове, чийто естествен баланс между топлите и студените тонове е впечатляващ – нюансите се допълват и подобряват един до друг. Блясъкът на основния цвят се засилва в тази изкусно калибрирана палитра, предизвиквайки  усещане за жизненост.

Палитра „Свежа пролет“

Хармонична смесица от нюанси, вдъхновени изцяло от природата. Палитрата подчертава съвместимостта на ярките и весели пролетните цветове с увереният и дързък PANTONE 17-3938 Very Peri. И все пак нюансите са нежни и галещи сетивата!

Палитра „Звездата на шоуто“

Динамичното присъствие на основния цвят се проявява най-ярко в тази палитра. Тук „звездата на шоуто“ – топъл и жизнерадостен цвят, всъщност е заобиколена от нюансите на класическа палитра с неутрални, изтънчени, елегантни цветове.

Палитра „Забавление“

Весела и причудлива цветна история за неудържимо забавление и спонтанност, подсилена от безгрижната увереност и радостно отношение на основния цвят.

Източник: www.pantone.com

Приложение

RÖFIX Color Design App

Приложение за мобилни устройства с безплатно изтегляне

Ново

RÖFIX Фасаден конфигуратор

С новия фасаден конфигуратор на RÖFIX можете лесно да пресъздадете мечтаната фасада с нашата богата гама от цветове и структури!

Архитекти, дизайнери

RÖFIX Дигитална палитра за CAD програми

Нашата колекция от цветове ви подкрепя във всеки проект и ви помага да намерите правилната цветова комбинация.