Съвършено съчетание от енергийна ефективност и екологично строителство

Градчето Сенегалия в италианската провинция Анкона се сдоби с истинско архитектурно бижу, което украсява художествената фасада, изработена със специалната благородна мазилка RÖFIX 715.

Заслуга за ниското потребление на енергия от тази дървена конструкция има топлоизолационната система от минерална вата RÖFIX FIRESTOP (LIGHT), която осигурява пълна топлинна защита, като при това е екологично приемлива и сигурна. Минералната вата е изключителен паропропусклив и негорим топлоизолатор, поради което е идеален материал за изолация на дървени къщи. Неравномерната жива структура на финишната мазилка придава на фасадите топъл и мек изглед. Финишният слой е от минералната благородна мазилка RÖFIX 715  с размер на гранулите 1 mm и е нанесена и положена в хоризонтална техника. Прозрачната импрегнация от силиконови смоли RÖFIX PP 405 HYDROPHOB е идеална за предпазване на минералните повърхности от вода и неблагоприятни метеорологични условия.

Специалната минерална благородна мазилка RÖFIX 715 е хидрофобирана и паропропусклива и се състои от въздушна вар, бял цимент и мраморен пясък. Изключително лесното полагане е факторът, който предоставя на изпълнителите творческа свобода. Неравномерната хоризонтална структура на повърхността изглежда като надраскана и с живите си цветове напомня дърво. По този начин се създава уникална фасада, която хармонизира напълно с дървения носещ елемент.

Страницата се зарежда ...