Идеи за интериора от бетон

Идеи за интериора от бетон

Посрещнете Великден с нов дизайн у дома

Бетонът е модерен!

Това е материал, който е едновременно и класически, и много модерен! Бетонът е един от най-използваните и адаптивни строителни материали в историята на архитектурата, предлагайки различни техникаи за декорация и на интериорните дизайнери.

Когато мислите за бетон, вероятно веднага се сещате за тротоара, основата на дома или нещо подобно. Бетонът обаче се е все по-често използван материал в интериорните дизайнерски решения. Той е отличен за създаване на изцяло ново пробразяване на дома, без това да налага основен ремонт или смяна на мебелите - достатъчно е да заложите на оригинални и креативни декоративни елементи от бетон.

 

Оригинални идеи за Великденската украса

Напоследък интериорните дизайнери са влюбени в бетона. Смесен с някои допълнителни елементи като метал, дърво и стъкло, придава истинско винтидж усещане. Ще бъде забавно да си направите няколко бетонови Великденски яйца и сладко зайче, които да добавя към своя пролетен декор. Лесни са за направа, а в същото време са толкова стилни и устойчиви! Всъщност, вече си имате сигурен Борец!

Как върви вашата подготовка за Великден? Ако не сте имали досега смелост да направите украса от бетон, имаме точните идеи и стъпки за вас:

 

 

Използвайте празни яйчени черупки като калъпи, но можете свободно да се доверите и на пластмасовите черупки от детските шоколадови яйца. Тези яйца стават по-тежки от обикновените и стоят изправени сами, което ги прави идеални за вашата великденска трапеза, тематична украса, дори като целогодишни тежести за хартия на бюрото. 

А защо не и красив детайл за антрето?

Много лесно можете да направите шаблони на букви от твърд картон от кашони, които след това да напълните с готовия разтвор на бетона. За гладък ефект можете да постелите найлон от вътрешната страна, а ако желаете да имат релеф, който да оцветите с цвят или брокат, можете да използвате вълнообразен картон за основа. Когато буквите приемат нужната форма и материалът стегне леко, можете да отстраните шаблоните и да оставите да придобие нужната якост.

Още оригинални и свежи идеи от бетон