Гарантиран успех на проекта "Luštica Bay" от самото начало

Oтлични прогнози

От самото начало на проекта прогнозите бяха отлични, а днес можем да кажем, че всички работи текат по план и първите обекти вече се сдобиха със собственици.

По данни на управата на Luštica Development през изминалата година в проекта са инвестирани 75 милиона евро, а през тази година се очаква допълнителна инвестиция от 46 милиона евро. Ще се инвестира в 16 нови сгради с 89 жилища.

Приносът на RÖFIX към автентичността

Желанието на инвеститорите при изграждането на обектите беше да запазят автентичността на морския град и да използват природни материали от околността. Особен акцент беше засиленото използване на естествен камък и по фасадните повърхности. Известно е, че облицовките от естествен и изкуствен камък като завършващ слой създават трудности при полагането, както и след това. Затова още тогава RÖFIX предложи решение за това изключително предизвикателство и положи следните две топлоизолационни системи:

Топлоизолационната система, предназначена за оформяне на фасада от естествен камък, създадена специално за нуждите на проекта „Luštica Bay“, се състои от следните компоненти:

 

 • RÖFIX Unistar® LIGHT Лепило и шпакловка за топлоизолация
 • RÖFIX P50 Армираща мрежа
 • RÖFIX EPS - 11 cm
 • RÖFIX Дюбели
 • RÖFIX AG 610 Bianco FLEX S1 Еластично лепило за керамични плочки C2 TE S1
 • RÖFIX AJ 690 Фугираща смес за клинкер CG2 WA
 • RÖFIX EPS - 11 cm
 • Различни видове естествен камък от околните ширини

Освен това в стандартната топлоизолационна система RÖFIX LIGHT EPS са включени и следните компоненти:

 • RÖFIX Unistar® LIGHT Лепило и шпакловка за топлоизолация
 • RÖFIX P50 Армираща мрежа
 • RÖFIX EPS - 11 cm
 • RÖFIX Дюбели
 • RÖFIX Putzgrund PREMIUM Активен грунд за мазилка
   
 • RÖFIX SiSi-Putz® VITAL Силикат-силиконова завършваща мазилка
   

Планове 2016 година

Наскоро започна строителството на първите 8 обекта, планирани за 2016 година, а през март започва строителството и на други осем резиденски обекта. Няма изоставане и в изграждането на луксозни вили, както и в изграждането на ново яхтено пристанище със 176 места, което трябва да влезе в действие още през следващата година и е първото ново яхтено пристанище в Черна гора през последните десет години. Гордите инвеститори обявиха и началото на строителството на луксозен хотел, което също трябва да започне през тази година. Очевидно е, че настоящата 2016 година е изключително важна за целия проект.

Международен интерес

Досега са продадени 154 жилищни обекта, включително вили и апартаменти. Основната част от клиентите са от Русия, като не е за пренебрегване и клиентелата от Великобритания, Франция, САЩ, Ливан, Конго и други държави. Клиентите са изключително доволни не само защото Luštica Development залага изключително много на екологичното строителство, трайността, икономията на енергия, вода и материали и качеството на вътрешния въздух, но и защото получават модерна интерпретация на традиционния изглед на черногорския град.

 Добавена стойност

С оглед на това, че Общинският съвет прие решение фирма „Orascom“ да получи терените на остров Мамула за дългосрочна аренда, жителите на „Luštica Bay“ ще се сдобият с още една интересна и привлекателна атракция. Изключителна историческа крепост Мамула, която се намира в Адриатическо море на входа на залива Бока Которска ще бъде обновена, като се заложи на местната архитектура и изцяло се съхрани историческата стойност на острова.

Страницата се зарежда ...