Насоки за полагане на ефект "Бродуей"

Обработка

След достатъчно време на съхнене и втвърдяване на шпакловката, завършването на системата става с минерална, хидрофобираща, стуктурна завършваща мазилка на основа вар/бял цимент и селектиран мраморен пясък RÖFIX 715, със зърнометрия по избор, бяла или цветна. Обработката се извършва със стоманена маламашка, след което се обработва с KREATIV инструмент, така че да се получи желаният естетически ефект на повърхността (при зърнометрия от 0,7 mm мазилката се полага на два слоя). За да се получи желаната структура, накрая се обработва с пластмасова шпатула.

Следващото покритие става върху все още прясна основа от избрани и чисти инертни KREATIV минерални материали. Машиннo, полагането става равномерно и с подходящ инструмент за пръскане. Материалът се нанася с пистолет за мазилка или с помощта на уред за пръскане със сравнително мощен компресор (ок. 4-5 бара постоянно налягане), като пръскането става с бързи движения. При по-големи повърхности или дължини е необходим маркуч за сгъстен въздух (>20 m) и компресор с минимална мощност 1.100 l/min. За по-малки повърхности (каси на прозорци, входове на магазини и др.) е достатъчна мощност от 400 l/min.

Прозрачна защита: Нанася се RÖFIX PP 405 HYDROPHOB Силиконов импрегнатор с високо хидрофобно въздействие. Той е прозрачен. Нанася се равномерно покриващо, с подходяща четка или валяк, по метода "прясно в прясно", отдолу нагоре върху напълно втвърдила основа.  

Научи още за линията RÖFIX KREATIV