Ефект "Дъбова кора"

Обработка

След пълното изсъхване и втвърдяване на шпакловката, равномерно с четка или валяк се нанася цветният грунд RÖFIX Putzgrund PREMIUM. Преди полагане на следващия слой се изчаква минимум 24 часа. 

Крайното покритие е с пастьозна, готова за употреба RÖFIX SISI-Putz® мазилка, на силикат-силиконова основа, в различни зърнометрии (1-6 mm), бяла или цветна, със силно водоотблъскващи (капилярно водопоглъщане W ≤0,15 kg/m²*h-0,5), паропропускливи (µ=60), устойчиви на атмосферни влияния свойства, както и със защита против образуване на алги и мухъл. Полагането се извършва със стоманена маламашка в минимална дебелина, отговаряща на едрината на зърното, а желаната структура на повърхността се постига с KREATIV инструмент. Цветът на крайното покритие се определя от техническото ръководство на обекта. При оцветяване, коефициентът на светлочувствителност трябва да бъде > 25% и да се съблюдават цветовете от цветовия каталог на RÖFIX Color Design.

Покриването на повърхността с RÖFIX PE 516 SISI MICRO паропропусклива реновираща и изравнителна боя за фасади с мазилка и топлоизолационни системи. Базирана на SiSi-технология боя, на основата на полимерно стабилизирана, еластична, от нов вид силикат-силиконова структура от избрани пълнители, матова, с висока покривност. За обработка на нестатични пукнатини (до 0,8 mm). Плътност 1,43 kg/l.; pH-стойност ок. 8,5; бяла или цветна (цветът се избира от техническото ръководство на обекта). Продуктът се нанася равномерно, на два слоя един върху друг, с подходяща четка или валяк. Машинното полагане се извършва равномерно и с подходящ уред за пръскане.

Лека мазилка, която за постигане на желания ефект се нанася на ръка или с машина.

Защита:

Полупокриващ ефект: Декоративно дооформление на вече подготвени повърхности чрез нанасяне на RÖFIX PP 403 MULTI Силиконов лазур за вътре и вън, върху бои или завършващи покрития, с лек сатенен ефект, с минимално съдържание на ЛОС; продуктът се нанася еднослойно или двуслойно, с подходяща четка и чрез ефектна лазурна техника се полага равномерно и покриващо. Прозрачен или цветен (цветът се избира от техническото ръководство на обекта). При външна употреба да се използва RÖFIX EXTRA Добавка за консервация.

Безцветна: Използва се RÖFIX PP 405 HYDROPHOB Силиконова импрегнация с високо хидрофобно въздействие. Прозрачна. Продуктът се нанася развномерно покриващо, с подходяща четка или валяк по метода "прясно в прясно - без време на технологичен престой." При минимално попиващи основи, върху определена площ се прави пробна повърхност, с цел да се провери за промяна на цвета. 

Вътрешни бои: Всички RÖFIX вътрешни бои се полагат съблюдавайки областта на приложение и предварителната обработка на основата и съгласно указанията в техническата карта.

Научи още за линията RÖFIX KREATIV