Ефект "Река"

Обработка

След пълното изсъхване и втвърдяване на шпакловката, равномерно с четка или валяк, се нанася цветният грунд RÖFIX Putzgrund PREMIUM. Преди да се нанесе следващият слой се изчака min. 24 часа.

Крайното покритие е с пастьозна, готова за употреба RÖFIX SiSi-Putz® KREATIV 123 мазилка, на сиилкат-силиконова основа, бяла или цветна, със сълно водопоглъщащи (капилярно водопоглъщане W≤0,15 kg/m²*h-0,5), паропропускливи (µ=60), устойчиви на атмосферни влияния свойства, както и със защита против образуване на алги и мухъл. Полагането се извършва със стоманена маламашка с минимална дебелина на полагане, отговаряща на зърнометрията и крайната обработка с KREATIV инструмент, в зависимост от желаната структура на повърхността. Цветът на завършващото покритие се избира от техническото ръководство на обекта.

В случай, че крайното покритие е цветно, коефициентът на светлочуствителност > 25%, да се съблюдават цветовете от цветовия каталог RÖFIX ColorDesign.

Ефекти:
Нанасянето става върху все още прясна основа от избрани и чисти вътрешни KREATIV компоненти. Машинно, полагането става равномерно и с подходящ уред за пръскане. Материалът се нанася с пистолет за мазилка или с уред за пръскане със сравнително мощен компресор (ок. 4-5 бара постоянно налягане), като пръскането става с бързи движения. При по-големи повърхности или дължини е необходим маркуч със сгъстен въздух (>20 m)  и компресор с минимална мощност 1.100 l/мин. За по-малки повърхности (каси на прозорци, входове на магазини и др.) е достатъчна мощност от 400 l/мин.

Полупокриващ ефект: Декоративно завършване на вече подготвени повърхности чрез нанасяне на RÖFIX PP 403 MULTI Силиконов лазур за вън и вътре, върху бои или завършващи покрития, с лек сатенен ефект, с минимално съдържание на ЛОС, продуктът се нанася еднослойно или двуслойно, с подхояща четка и с равномерна и покриваща лазурна техника. Прозрачен или цветен (цветът се избира от техническото ръковоство на обекта). При външна употреба да се използва и RÖFIX EXTRA Добаква за консервация. 

Вътрешни бои: Всички RÖFIX вътрешни бои се полагат съблюдавайки областта на приложение и предварителната обработка на основата и съгласно указанията в техническата карта.

Научи още за линията RÖFIX KREATIV