RÖFIX ZS 20 - Новата течна замазка

Как ще живеем в една сграда силно зависи от климата и акустиката в помещенията. Правилният подбор на материала може силно да повлияе на тези два фактора. Не случайно с хидроизолация се започва от подовете на избите и се завършва при таваните на горният етаж. Това спестява не само пари, но си заслужава още от първият ден – и то за цял живот.

Добре изолираните тавани имат предимството да създават чувство на топлина,  да бъдат изолация срещу ударен шум, както и да създават перфектно ниво. Замазката създава завършващият облик  на една равна, покрита с различни настилки повърхност.

Изграждане на под

RÖFIX 831 е суха смес от стиропор и специално свързващо вещество. Изпитаната съгласно ÖNORM B 6550-1 смес, осигурява безфугова топлоизолация, както е и отлично решение срещу ударен шум. Поради ниската си плътност RÖFIX 831 е подходящ  за изравняване на нивото и като междинна изолация на дървени греди.

RÖFIX ZS20 Циментово-сулфатна течна замазка

Нейната разливна способност служи за перфектното обгръщане на тръбите за подово отопление, а плътната структура за високата топлопроводимост. Това свойство придава отлична постоянна еластичност на подовото отопление, при което разходите за отопление могат да се намалят значително. Високата устойчивост на огъване дава възможност за намаляване дебелините на замазките в сравнения с дебелините на конвенционалните замазки. Спечелената височина при  изграждането на плаващите замазки може да послужи и като допълнителна инвестиция в топлоизолацията и изолацията срещу ударен шум.

Високата устойчивост на деформация по време на изсъхването прави RÖFIX ZS 20 перфектната основа за всички най-използвани покрития, като напр. паркет, плочки, PVC  и др. Дали в новото строителство или в санирането почти всички подови конструкции могат да бъдат ефикасни и икономически изгодни. RÖFIX ZS 20/ ZS 30 е изпитан продукт и отговаря на строгите критерии на Австрийският институт за строителна биология и екология.

 

Полагане на RÖFIX ZS20 - течна замазка