RELAX - Иновативна топлоизолационна система

20 ГОДИНИ RELAX ЗА ФАСАДАТА НА ДОМА ВИ И ЗА ВАС!

Практиката е показала, че една система /биологична или физична/ е толкова по-фукционална и дълготрайна, колкото по-малко се намира тя под напрежение и най-вече, когато е в състояние на покой. Напрежението в топлоизолационните системи се предизвиква в най-голяма степен от линейните термични разширения на различните материали. Това е и причината за появата на т.н. Ефект на възглавницата – деформация на плочите и отбелязването им върху фасадата. За да може системата да работи в покой, независимо от температурните въздействия, RÖFIX създаде иновативната топлоизолационна система RÖFIX RELAX.

В основата й стои иновативната топлоизолационна плоча  RÖFIX EPS-F RELAX, произведена от графитен или бял експандиран пенополистирен с рзмери: 120 см. / 60 см. Предлаганите дебелини са 10 см., 12 см., 14 см. и 15 см. Върху предназначената за армиране страна на плочата има точно фиксирани разрези с дебелина 1,5 мм, чрез които се възпрепятстват силите от топлинно въздействие. По този начин фасадата ефективно е защитена от появата на деформация, издуване или хлътване на плочите в следствие на линейните разширения от температурните разлики през сезоните. Благодарение на RELAX-прорезите напрежението върху фугите между плочите намалява с до ок. 90%. Задната страна на топлоизолационната плоча от системата RÖFIX RELAX има релеф, т.нар Take it Alpin. Чрез него допълнително се увеличава контактната повърхност на лепилото.

Иновативната топлоизолационна система RÖFIX RELAX е подходяща за стари и нови сгради и особено при сгради с големи дебелини на изолацията, както и при пасивни къщи. Тя дава решение за по-уютен, по-комфортен и по-здравословен микроклимат в дома.

Системата е с 20 години гаранция - така се осигурява на сградата значително по-дълъг период без необходимост от саниране на фасадата й.

ИНОВАТИВНАТА ТОПЛОИЗОЛАЦИОННА СИСТЕМА FIX RELAX:

RÖFIX EPS-F 031 RELAX

- RÖFIX Polystar, разтвор за лепене и армиране;
- RÖFIX EPS-F RELAX, фасадна изолационна плоча;
- RÖFIX Polystar, разтвор за лепене и армиране;
- RÖFIX P50, стъклофибърна мрежа;
- RÖFIX PUTZGRUND PREMIUM, грунд за мазилка;
- RÖFIX Sisi-Putz VITAL, структурна завършваща мазилка.

*Алтернативен разтвор за лепене и армиране е RÖFIX Unistar LIGHT.

RÖFIX RELAX ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ПРОБЛЕМИ И ЩЕТИ:

  • Без пукнатини
  • Без лющене и отлепване на мазилката
  • Без издуване или хлътване на фасадите –

 „ефект на възглавницата“

ПРЕДИМСТВА НА СИСТЕМАТА RÖFIX RELAX:

  • 20 години гаранция
  • Австрийска иновация
  • Базирана на дългогодишни традиции и опит
  • Единствена, предлагаща висока защита от

„напрежение“ по фасадата

  • Енергоефективна
  • Висока възвръщаемост