RÖFIX SycoTec – гарантирана удароустойчивост и защитени тъмни цветове

RÖFIX SycoTec

Светът на фасадите се променя. Цветовете стават все по-тъмни и по-интензивни. В следствие на непрестанната изследователска работа RÖFIX разработи премиум система SycoTec, която е гаранция за удароустойчивост, брилянтни цветове и ефективен „мениджмънт” на топлината. Поради хибридната си връзка грундът за мазилки RÖFIXPutzgrund PREMIUM регулира поемането на влага в системата и гарантира равномерен процес при полагане на оцветената завършваща мазилка. Силиконовата мазилка RÖFIXSilikonharzputzPREMIUM намалява отлагането на алги, гъби, лишеи и мухъл върху повърхността на системата. Резултатът е фасада без петна и брилянтни цветове.

Предимствата на RÖFIX SycoTec

  • свобода при оформление и при коефициент на светлочувствителност под 25%.
  • гаранция за брилянтност и устойчивост на цвета в системата
  • изпитана удароустойчивост: възможно най-добрата класификация съгласно ETAG 004
  • при масивни сгради - ново строителство и саниране
  • подходяща е както при зидарии така и при топлоизолационни комбинирани системи

Убедете се в една система, която държи на това, което обещава: RÖFIX SycoTec!

C RÖFIX Sycotec® към най-висока защита на цветовете

Устойчиво красива и чиста фасада. Това е желанието на всеки собственик на сграда. Колко устойчив е даден цвят върху една фасада, зависи до голяма степен от два фактора: от атмосферните влияния на околната среда и от взаимодействието с използваните завършващи материали. Вън, повърхността на фасадата е под въздействието на естествените атмосферни влияния. Както слънцето, дъждът и кондензът, така и промяната в температурите и въздействието на вредните вещества оставят своите следи. Тук е валидно следното правило: Колкото по-тъмен е цветът на фасадата, толкова по-видими са следите от износване. Този естествен процес на стареене вече може да бъде забавен. С RÖFIX SycoTec® си поставяме по-високи цели за защита на фасадата. Съгласуваните Premium компоненти на грунда и завършващата мазилка се грижат за фасада без петна и с устойчиви цветове. 

Червен картон на замърсяванията, плесените и мухъла

Възможно ли е модерните фасади да бъдат предпазени от замърсяване, плесени и гъбички? Възможно е! Тъй като с RÖFIX SycoTec®, RÖFIX създаде устойчиво системно решение, което значително намалява риска от микробиологично нападение и то не само при интегрираните топлоизолационни системи.
RÖFIX залага на съгласуваните компоненти на системата. Грундът за мазилки RÖFIX Putzgrund PREMIUM неутрализира порите на плесените и гъбите още в основата. Силиконовата завършваща мазилка RÖFIX SiSi Vital съчетава перфектен баланс между хидрофобност и дифузия. Полученият умокрящ ефект предотвратява задържането на замърсявания и дългосрочното образуване на хранителни вещества за плесени и гъбички. Резултатът е: дълготрайно чисти и красиви фасади.

RÖFIX Filmprotect PLUS - Иновативно защитно покритие срещу плесени и гъбички

По-дълги цикли за реновиране при устойчиви красиви фасади. Върху това RÖFIX поставя силен акцент, използвайки специални биологично активни вещества за предпазване от плесени и гъбички, складирани в специална опаковка. Иновацията: Компонентите на защитния слой Filmprotect Plus Formel са вградени в полимерна микроматрица и отдават своя комплекс от действащи вещества само целенасочено и с минимална концентрация по повърхността. Дългогодишните изследвания показват повишена устойчивост към температурни влияния, UV-лъчи, както и алкалност, а с това и дълготрайна устойчивост срещу микробиологични замърсявания при същевременно висока екологична поносимост. 

За изискванията на модерно оформените фасади

Грундът за мазилка RÖFIX Putzgrund PREMIUM прониква дълбоко в основата и благодарение на високата си pH-стойност, неутрализира порите на плесените и гъбите, които проникват в системата по време на обработката чрез дъжда и вятъра. Благодарение на интегрираните компоненти Filmprotect PLUS, силиконовата завършваща мазилка RÖFIX SiSi Vital, намалява задържането на плесени и гъбички по повърхността на фасадата. 

RÖFIX SycoTec® и термични натоварвания

За енергийния баланс на една сграда основна роля играе топлоизолацията. Цветът на сградата обаче играе роля не само на архитектурен елемент, но има и строително физично въздействие. Независимо дали става въпрос за високоизолационният монолитен начин на строене или за комбинираните топлоизолационни системи, тъмните цветове абсорбират по-силно слънчевата светлина от по-светлите. 

Твърд на допир - сигурна функционалност

Най-важното звено на силно удароустойчива структура е армировката. Благодарение на ниския си модул на еластичност, лекото лепило и шпакловка за топлоизолация RÖFIX Unistar®LIGHT, в комбинация с RÖFIX P50 Армираща мрежа (оранжева), служи за по-голямо удължение при скъсване и придава на системата стабилност, защита, по-голямата устойчивост и при най-силно натоварване. Нещо повече: Благодарение на неговите минерални компоненти, строежът на системата RÖFIX SycoTec® гарантира по-голяма сигурност при обработката. 

Downloads

Технически карти, декларации за експлоатационни показатели, техническа и продуктова информация, схеми на детайл.