Пътека от RÖFIX Бетон

Как да си направим сами пътека в градината с калъп за бетон?

Сътворете примамлив вътрешен двор за релакс и забавление или криволичеща „весела“ пътечка през вашата градина с няколко лесни стъпки, които можете да постигнете през уикенда. 

Преди да започнете, научете повече за ЯКИЯ RÖFIX Бетон с клас по якост на натиск С 25/30, който сега е на много ЯКА цена.

Стъпка 1
Формата може да се постави директно върху относително равна повърхност. Разбира се, тук можете да положите преди това найлон, за да ограничите израстването на трева между фугите, особено ако след това не предвиждате фугиране. За професионално изглеждащи резултати отстранете 2,5 сантиметра от горната почва и изравнете мястото на полагане, преди да запълните с бетон. Премахнатата горна почва може да се използва за запълване на отворени пространства отстрани след оформяне на пътечката.

Разберете как можете да спечелите 2 калъпа за бетон и торби със суха бетонова смес, като се включите в играта на RÖFIX "ЯК бетон носи ЯКИ награди".

Стъпка 2
Смесете бетонната смес ръчно, като съблюдавате посочените в Техническата карта изисквания за правилната обработка и полагане на RÖFIX бетона . Бъдете внимателни, когато добавяте водата – пазете очите си, сложете ръкавици на ръцете и задължително използвайте пластмасов съд, в който да разбъркате сместа. Тук RÖFIX бетонът в торби от 25 кг. ви дава изключителното удобство да забъркате точно толкова смес, колкото ви е необходима. По време на обработката и фазата на съхнене, температурата на околната среда и на основата не трябва да пада под +5 °C. До пълното изсъхване трябва да се пази от замръзване, от твърде бързо съхнене (директни слънчеви лъчи, вятър) и допълнително овлажняване (дъжд). За да постигнете оцветен бетон, добавете оцветител за цимент към сухата смес, разбъркайте добре и после можете да продължите с добавянето на вода според указанията.
 

Стъпка 3
Наместете внимателно калъпа за бетон върху определеното за целта място. Използвайте малка лопата или мистрия, за да запълните всяка кухина на формата с бетонна смес. Изравнете повърхността на бетона с формата, като същевременно почуквате леко върху повърхността й, за да слегне сместа и да запълни правилно целия обем на калъпа.
 

Стъпка 4
Отстранете незабавно формата. Важно е да отбележим, че ако сместа ви е гъста /както е по указания/, ще можете да отделите калъпа без това да се отрази на постигнатите форми. Ако не бързате или сте направили умишлено една идея по-рядка смес, ви препоръчваме  все пак да изчакате от 40 до 60 минути и тогава да пристъпите към отстраняването на калъпа. 
 

Стъпка 5
Почукайте върху елементите на формата, за да се отлепят добре от бетоновата повърхност. След отстраняване на формата, изгладете всички ръбове с мистрия, докато външният вид е задоволителен. Поставете матрицата в непосредствена близост до завършения участък. Завъртете матрицата на 1/4 от пълната окръжност, за да се напаснете елементите и да постигнете по-разнообразен дизайн. Продължете този процес, докато проектът ви приключи.
 

Стъпка 6
Като завършващ слой можете да положите уплътнител за бетон, за да предпазите пешеходната пътека от петна и атмосферни влияния.
 

Интересно

RÖFIX Строително списание

RÖFIX Строително списание. Всичко, което е интересно, забавно и заслужаващо Вашето внимание. Погледнете зад кулисите на RÖFIX.