Много як RÖFIX Бетон B30!

Къде можете да използвате RÖFIX бетоните от серията CreteoStandard?

Има места в дома ни, където трябва да разчитаме на здрав, издръжлив на механично влияние материал, който да има високи показатели за якост на натиск, да е устойчив на влага, химични влияния и замърсители. Такива места са масивните външни и вътрешни стълби, пътеките между лехите, бордюрите и площадките в гадината, масивната основа на външната ограда, декоративни елементи за интериора и пр.

Какво означава термина Creteo в името на якия RÖFIX Бетон CreteoStandard 990 B30

RÖFIX бетон от серията Creteo®Standard е точният продукт за феновете на толкова актуалната друга гледна точка на интериорния дизайн – комбинацията от бетон и стъкло. Никога не е късно да потърсите вдъхновение във възможността да внесете елемента „бетон“ в дома си. Не е вярно, че това не е еко, просто е алтернативната му версия, ако залагаме на отделни елементи и детайли. Без да е натрапчиво, а в същото време е впечатляващо, красиво и практично, семплите интериорни решения от натурален, груб бетон освежават дома и му придават оригиналност и уют. Не случайно името на серията стандартни RÖFIX бетони идва от думата "crete" – прилагателно, използвано при описание на предмети, направени от бетон (крет, concrete) под някаква форма.

Кое прави RÖFIX бетона CreteoStandard 990 B30 толкова ЯК?

Какво е важно да знаем за бетона, подходящ за подобни строителните проекти, изброени по-горе. На първо място, това е неговата якост. Класът по якост на натиск е най-важното свойство на бетона. Колкото по-висока е якостта, толкова по-устойчив на разрушаване е материала и е с по-висока способността на материала да се възстановява след прилагане на определена сила на натиск. RÖFIX е единственият производител на сухи строителни смеси, който предлага на българския пазар сух бетон в торби от 25 кг. с толкова висок клас по якост на натиск С25/30. Това означава, че  Creteo®Standard 990 B30 е с 50% по-як от стандартния на пазара и издържа без да се разруши на механично напрежение  ≥ 30 MPa.

Серията CreteoStandard включва 2 продукта RÖFIX бетон според якостта им на натиск:

Creteo®Standard 990 B30 с клас по якост на натиск C25/30  и Creteo®Standard 990 B20 с клас по якост на натиск C16/25?

Удобството на торбата от 25 кг.

Няма нужда да споменаваме, че готовата суха смес в торби по 25 кг. е много по-удобна и много по-лесно можете да си набавите точно такова количество, каквото ви трябва, като остатъкът да съхраните за следващата употреба в рамките на 12 месеца, стига да спазите указанията за съхранение на производителя.

Важно е да уточним и в каква температурна рамка можете да полагате якия RÖFIX Бетон CreteoStandard 990 B30: бетонът се прилага при температура между + 5 °C и + 30 °C/

Бетон с големина на камъчетата от 8 mm

Така нареченият от RÖFIX „бетон за домашния майстор“  има още едно огромно предимство – можете да използвате  Creteo®Standard 990 B20 /якост на натиск от ≥ 20 MPa/ с големина на камъчетата в него от 4 mm, или бетонът B30, в който камъчетата са 8 mm. Така за всяка ваша идея и съответното й предназначение ще имате различна едрина на материала.

Полезни и много яки неща, които сами или с помощта на приятели можете да направите с якия RÖFIX Бетон CreteoStandard 990 B30

Ново

Нови интериорни идеи от бетон

Минималистичен дизайн през есента

за вън

Идеи за градината

Мога ли да направя пътечка в двора?

Вашето място за релакс и забавления може да се преобрази буквално за един уикенд с по-якия бетон на RÖFIX

 

За вътре

Твоето хоби

Идеи за интериора от бетон

Кашпи за терасата, бетонови сувенири, креативни елементи за освежаване и модернизиране на дизайна у дома