Бъди оранжев, мисли зелено!

Ние сме оранжеви, но мислим зелено!

Стартирахме дългосрочна инициатива за залесяване с дръвчета, организирана съвместно с общините и с подкрепата на наши партньори и приятели.

 

Ние сме оранжеви!

В България RÖFIX е на пазара вече 17 години, предлагайки над 3000 продукта в каталога си, събрани в 10 продуктови групи. Силно разпознаваеми сме благодарение на оранжевия ни бранд. Лидери сме на българския пазар в доставката на насипен строителен материал на обектите чрез силозна техника, в производството на хастарни мазилки, хоросани за зидане, топлоизолационни системи и пр. Една от най-силните и без конкуренция продуктови групи на RÖFIX е т.нар. „зелена серия“ или предимно варови, паропропускливи, щадящи здравето и климата в дома екологични продукти и системни решения на минерална основа. Компанията има 132 години опит в строенето по система.

Какво ни провокира да мислим зелено?

Тази тема не е нова за нашия екип.

Факт е, че компанията стартира през далечната 1888 г. от малка тухларна и варница в градчето Рьотис, Австрия. През годините марката следва основен принцип – да гради с мисъл за бъдещето и с правилните, щадящи природата продукти, залагайки на иновативни и рационални строителни решения.

Вар!

Защо варта е толкова важна за екологичното строителство? Как отговарят нашите специалисти на този въпрос: „Нека се замислим, на какво мирише във старите варосани къщи на нашите баби и дядовци, как се диша в тях. Там мирише на чисто, на свежо. Варта е паропропусклива естествена минерална суровина, която не позволява развитието на влага и микроорганизми и често в миналото се е ползвала именно за дезинфекция на помещенията. В съвременното строителство варта и продукти на варова основа имат широко приложение.“ RÖFIX предлага в продуктовото си портфолио изпитани системни решения, базирани на вар и исторически субстанции, които често се прилагат в санирането, реновирането и реставрирането на стари сгради и сгради-паметници на културата, както и в модерното строителство с екологична насоченост.

Енергийна ефективност!

Жилищният комфорт и пестенето на енергия за ключовите фактори тук. Висококачествената топлоизолация на фасадата е основен критерии за това сградата да е с ниско потребление  на енергия и така се гарантира максимален жилищен комфорт и икономия. Всички компоненти и специални детайли от топлоизолационните системи на RÖFIX отговарят на високите изисквания за качество и иновативни технологии. Благодарение на своето перфектно напасване едни с други, продуктите на марката изграждат широка гама от сертифицирани и с гаранция системи. Енергийно ефективната сграда е сигурен принос към „зеленото мислене“.

Доставка на строителен материал в насипно състояние, а не в хартиени торби!

Работата със силозна техника по обектите, където това е възможно, е най-оптималният вариант да се спечели време, да се постигне много по-изгодна цена и най-важното – да се спести производството и доставката на продукти в хартиени торби.

Как ще „облечем“ своето начинание в зелено?

Всичко това мотивира екипът ни да направи следващата крачка – заедно с наши партньори, клиенти, служители и техните семейства да създадем една нова, зелена площ, ново зелено петно на картата на всяка, отворена за тази инициатива Община.

Инж. Красимир Христов - управител на RÖFIX България:

 „Това е принос за бъдещето на Планетата и съответно – на децата ни. Да пристъпим към активни действия ни провокираха разразилите се и през това лято масови пожари на глобално ниво. Не можем да останем безучастни, защото не ни е все едно. Или казано на жаргон – на нас ни пука! Нашето стратегическо мислене и опит в посока екологичното строителство ни правят разумни. Не може да изкопаем ров днес и утре да имаме висока, енергийно ефективна сграда. Не можем да засадим дръвчета днес и да очакваме утре вече да имаме гора. За съжаление процесът е по-бавен, отколкото ни се иска. Трябва да действаме сега, упорито и последователно, за да има резултат след време. Само този подход има смисъл и дава реални резултати. Радвам се, че имаме подкрепата вече на няколко общини, на наши партньори и приятели в тази насока. Държа да отбележа – това не е кампанийно еднократно събитие, а дългосрочна стратегическа инициатива, която се надявам да има все повече съмишленици.“

Актуално

Залесяване 2020

Подробна информация за това как и къде ще залесяваме през 2020 година.

Залесяване 2019

"Местност "Козяк" в Сливница ще ухае на липа".