Безкрайно красив дизайн!

Мазилките придават структурата във фасадата

Повърхностите са най-силният елемент на дизайна в сградите. Минералните или пастьозните завършващи мазилки, като материали с различни структури, цветове и зърнометрия, създават изразителни, индивидуални фасадни решения, удовлетворяващи клиенти и реномирани за архитектите. Всяка повърхност създава свое собствено усещане и послание. Възможностите за избор са необятни.

Завършващите мазилки са фабрично смесени, висококачествени, минерални сухи мазилки. Техните екологично безвредни компоненти, като бяла вар, бял цимент и висококачествен мраморен пясък, са уникални и несравними в Европа. Те са устойчиви на лъчение и устойчиви на атмосферни влияния. Благодарение на минералния си състав те постигат възможно най-голяма предразположеност към дифузия. Силиконовата смола в качеството си на свързващо вещество, което се използва в мазилки за пастьозните мазилки, има структура, подобна на тази на кварцов пясък. Този модерен строителен материал има микропореста повърхност, която е изключително водоотблъскваща и паропропусклива.

Бои и покрития

Защита срещу всякакви атмосферни влияния

Между защитата на фасадата и естетичния й външен вид и съвременните бои и покрития е важно да има добра симбиоза. Висококачествените фасадни покрития позволяват на собствениците на сгради, архитектите и производителите голямо разнообразие от дизайнерски решения. Устойчивата фасада е от решаващо значение за собственика на жилището, особено ако дълги години по нея няма щети по покритието или не промени цветовия си нюанс.

Затова е важно фасадите да бъдат надеждно и трайно защитени срещу влага, мръсотия (микробно заразяване) и замърсители от околната среда, като тук на преден план излизат изискванията на строителната физика, напр. да отговарят по отношение на паропропускливост и еластичност. RÖFIX предлага дългогодишни, изпитани покрития за различнитете изисквания: фасадни бои с органична и силикатна основа, както и външни бои от чиста силиконова смола, които благодарение на микропорестата си структура са изключително водоотблъскващи и в същото време имат висока паропропускливост.

Цветове

Създайте атмосфера с цветния свят на RÖFIX

Външният вид на фасадите се определя до голяма степен от формата, цвета и свойствата на материала. Психологията на цветовете описва обективния, научно доказан ефект на цветовете. Фино тонирани нюанси, изискани комбинации и техники на полагане ви отвеждат във вълнуващи измерения. Безкрайните вариации осигуряват индивидуалния цветен акцент за фасадата или дизайна на стаята.

Цветовото внушение се получава, когато чисто  физическото възприятие на вълните от видимата светлина (380 - 720 nm) си взаимодейства с компонентите на покритието. Благодарение на своята структура, човешкото око е в състояние да прави разлика между няколко милиона отделни цвята. Цветовото внушение обаче е много субективно, така че един и същи цвят се различава както при различни наблюдатели, така и при един наблюдател, но по различно време или в различна среда.

 Ако едно покритие отразява светлината в цялата видима дължина на вълната, то се възприема като бяло. Ако някои области от видимите дължини на вълните селективно се абсорбират по-силно, покритието изглежда оцветено. Когато са осветени с идентичен източник на светлина, цветните тонове могат да бъдат описани физически чрез измерване на кривата на отражение. Експертите по цветове RÖFIX могат да съдействат за подбора на цветовете на място, където самата сграда се намира. Така ще бъдат съобразени всички фактори на околната среда.

Продуктовата гама на подлежащи на оцветяване бои и мазилки се простира от чисто минерални бои, като вар и варови бои до силикат, SiSi /силикат-силиконови/, силиконова смола, дисперсионни бои и защитни покрития със съответните грундове и допълнителни продукти или разредители.

Качеството и осигуряването на висока устойчивост на цвета винаги са на преден план. Вътрешният контрол се отнася до входящите суровини, както и до готовите материали преди доставката. Покритията на RÖFIX са съобразени с всяко повърхност в екстериора и интериора: В комбинация със стъкло, дърво, метал, зидария, бетон и композитни материали.

Виж повече за нашия Цветови каталог

 

Фасадата е защитена

Изисквания

Физическите изисквания към фасадата са високи. Разберете какво трябва да имате предвид при оформянето на фасадата.

Основата

Има най-различни материали за изграждането на стените. Когато измазвате, трябва да вземете предвид свойствата на основата.

Мазилки и материали

Предлагат се различни системи за мазилка за външни стени.